Evde göz altı kırışıklıkları nasıl giderilir

Göz altı kırışıklıklarının oluşmasından hiç kimse bağışık değildir. Yaşa bağlı değişiklikler, çevresel faktörler, abur cubur - tüm bunlar cildin erken yaşlanmasına yol açar. Pek çok kız ve kadın, nefret edilen kırışıklıkları nasıl gidereceklerini ve cildi pürüzsüzleştirmeyi düşünüyor. Deneyimli kozmetikçiler, entegre bir yaklaşım almayı, önleyici tedbirleri gözlemlemeyi ve göz çevresindeki cildi gençleştirmek için düzenli olarak besleyici maskeler yapmayı tavsiye ediyorlar. Sırayla ana yönleri ele alalım, kırışıklıklarla mücadelede etkili yollar vereceğiz.

göz çevresindeki cildi gençleştirmek için bir krem ​​uygulamak

Göz altı kırışıklıklarının ilk görünümü

  1. Büyük kırışıklıkların ilk belirtileri 28-30 yaşlarında ortaya çıkar, ancak hepsi dermisin bireysel yapısına ve diğer dış faktörlere bağlıdır. Bununla birlikte, deneyimli kozmetikçiler, kolajen ve elastin liflerinin üretiminin tam olarak bu yaşta yavaşladığı sonucuna varmışlardır.
  2. Hücrelerin doğal olarak yenilenmesi uygun seviyede gerçekleşmediği için cildin üst tabakası incelir, incelir. Epidermis, ton ve elastikiyet için gerekli olan sıvıyı tutma kabiliyetini kaybeder. Cilt susuz kalır, üzerlerinde kırışıklıklar oluşur.
  3. Göz çevresindeki cildin en ince ve en hassas olduğu bir sır değildir, bu da hassas bir yaklaşım gerektirir. Diğer şeylerin yanı sıra, bu bölgede, zamanında hidrasyon ve elastikiyetten sorumlu olan birkaç yağ bezi vardır. Sonuç olarak, 20'li yaşlarındaki genç kızlar bile ilk yüz kırışıklıklarını yaşarlar.
  4. İlk yüz kırışıklıkları sıkıca sabitlendiğinde, gözlerin köşelerinde "kaz ayağı" denen bölgeyi oluştururlar. Sürekli kas kasılması (gülümseme, şaşı, vb. ) Nedeniyle karakteristik ağ yüzde kalır. Cilt elastikiyetini kaybeder, kırışıklıklar ve çatlaklar kalır, pürüzsüzleşme kabiliyetini kaybeder.

Göz altı kırışıklıklarının ortaya çıkmasının nedenleri

  1. İstatistiksel kırışıklıklar hakkında konuşursak, içsel değişiklikler nedeniyle oluşurlar. Bunlar arasında kalp hastalıkları, tiroid bezi, bozulmuş karaciğer ve böbrek fonksiyonu ve yavaş metabolizma bulunur. Halk ilaçları yardımıyla kırışıklıklara karşı mücadelenin yıllarca sürebileceği bir sonucu olarak nedeni belirlemek oldukça zordur.
  2. Hem erkek hem de kadın her insanın vücudunda östrojenin bulunduğu bilinmektedir. Tek fark, kadınlarda daha az östrojen var. Üretimi tamamen sona erdiğinde, hormonal arka planda keskin sıçramalar başlar. Cilt solar ve kırışıklıklar yaşa bağlı hale gelir (epidermisin yaşlanmasına bağlı olarak).
  3. Çevresel faktörlere maruz kalma, göz altı kırışıklıklarının en yaygın nedeni olarak kabul edilir. Kesinlikle her şey kullanılır - güneş, yağmur, don, rüzgar. Yüzde zamanla derin kırışıklıklar oluşturan kozmetik kusurlar görülür.
  4. Doğal yenilenme için cilt hücrelerinin oksijenle zenginleştirilmesi gerekir. Aksi takdirde, temiz hava eksikliği doğal işlevlerde yavaşlamaya neden olur, cilt gevşek, gri olur. Kolajen büyük miktarlarda üretilmeyi durdurur, dermisin üst tabakası zayıflar. Aynı şey aktif fiziksel egzersiz için de söylenebilir, spor doku elastikiyetini arttırır.
  5. Kişi gıda hijyenine dikkat etmediğinde, taze sebze ve meyve tüketmediğinde, az su içtiğinde, deri altı dokusunda zehirler birikir. Toksinler ve toksinler kan damarlarını tıkayarak kanın tamamen dolaşımını engeller. Hücreler yeterince oksijen almaz ve tükenir. Yüzün ve vücudun tüm yüzeyinde zamanla derinleşen kozmetik kusurlar ortaya çıkar.
  6. Erken kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan bir diğer ana faktör, yanlış yaşam tarzıdır. Bunlar arasında sık sık strese maruz kalma, tütün ve alkol kötüye kullanımı, işsizlik ve dinlenmeme veya günlük rutinin ihlali, kronik uyku eksikliği ve genel fazla çalışma yer alır. Bölmedeki her şey, her geçen gün daha da derinleşen bir "buket" kırışıklığı yaratır.
  7. Birçok kız, genç yaşta yüksek kaliteli dekoratif ve özenli kozmetik kullanmanın gerekli olmadığına inanıyor. Ancak bu yanılgı son derece yanlıştır. Cildin susuz kalmasının başlangıcını belirleyen, gözenekleri tıkayan, önce kaş aralarında, sonra gözlerin köşelerinde ve burun köprüsünde oluşan kırışıklıklar ucuz ürünlerdir. Daha sonra kırışıklıklardan kurtulmak gittikçe zorlaşıyor, kozmetik ürünlerini tamamen terk etmek gerekli hale geliyor.
  8. Başlangıçta göz çevresinde dinamik kırışıklıklar oluşur, bunlara "mimik" de denir. Risk altında, hizmetlerinin doğası gereği yüz ifadeleriyle düşüncelerini ifade etmeye zorlanan, duygusallığı artmış insanlar vardır. Yüz kaslarının sık sık kasılması ciltte kırışıklıklar yaratır, kural olarak, halk, çevirmenler, öğretmenler bu kategoriye aittir.
  9. Dış etkenlerden bahsedecek olursak, göz koruması olmadan bilgisayar başında çok zaman geçiren kişiler için göz altındaki kırışıklıkların görünümü tipiktir. Aynısı solaryuma gidip güneşlenen kızlar ve kadınlar için de geçerlidir. Gözlerinizi kısmaktan kaçınmak için gözlerinizi UV filtreli veya yansıma önleyici kaplamalı gözlüklerle korumak zorunludur.
  10. Yüz derisinin sağlığını etkileyen bir diğer önemli husus ise doğru yastık seçimidir. Dinlenme sırasında baş çok yükseğe kaldırılırsa, epidermiste besin eksikliği olacaktır. Aynısı düşük seviye için de geçerlidir, yüz hızla şişer. Sıkıştırıldığında yaklaşık 8-10 cm uzunluğunda bir yastık seçin.

Göz altındaki kırışıklıklar için kozmetik buz

Kırışıklıklarla mücadele etmenin en yaygın yollarından biri kozmetik buz kullanmaktır. Şifalı bitkiler, meyveler, meyvelerin kaynatılması temelinde hazırlanır. Sırayla en popüler tariflere bir göz atalım.

göz çevresindeki cildi gençleştirmek için kozmetik buz
  1. Limon.Limonu yıkayın, "izmaritleri" kesin, narenciyeyi küçük dilimler halinde doğrayın ve blendere gönderin. Limonu yulaf lapasına öğütün, 2: 1 oranında suyla seyreltin. Kalıplara koyun, dondurun. Günde 1 kereden fazla, tercihen sabahları kullanın.
  2. Aloe Vera.3 etli bitki sapını seçin, yıkayın ve kurutun. Kremsi olana kadar kıyma makinesi veya blender ile öğütün. İçme suyu ile seyreltin ve dondurun. Sabah ve akşam göz altı derisine özenle uygulayarak uygulayın.
  3. Salatalık.Belki de en yaygın ve etkili çözüm. 2 salatalığı yulaf lapasına çevirin, teneke kutuya koyun. Göz altındaki alanı günde 2-3 kez silin.
  4. Peygamber Çiçeği ve greyfurt suyu.Bir greyfurttan suyunu sıkın, peygamber çiçeği infüzyonunu hazırlayın (100 ml kaynar su ile 20 gram bitkinin üzerine dökün). İki kompozisyonu birbiriyle birleştirin, soğutun ve donmaya gönderin. Cildinizi 2 günde bir defadan fazla silin.
  5. Meşe kabuğu ve adaçayı.Eczaneden kuru bitkiler satın alın, 25 g sıcak suda demleyin. adaçayı ve 20 gr. meşe kabuğu, yaklaşık yarım saat demlenmesine izin verin. Bir filtreden geçirin, buz torbalarına / tepsilere dökün, dondurun. Sorunlu bölgeyi günde bir kez 2 dakika tedavi edin.
  6. Çilek.Dondurulmuş çilekler kozmetik buz olarak kullanılabilir. Göz altlarını günde iki kez 3 dakika süreyle silmek yeterlidir, kırışıklıklar ilk uygulamadan 15 gün sonra yumuşamaya başlar.
  7. Deniz tuzu ve çay.Güçlü, gevşek bir yaprak çay (siyah veya yeşil) hazırlayın, 100 ml karıştırın. 20 gr ile kompozisyondoğranmış deniz tuzu ve kristaller çözülene kadar karıştırın. Kalıplara dökün, her gün sabahları uygulayın.
  8. Melissa.50 gr demleyin. 150 ml taze limon otu. sıcak su, demlenmesine izin verin, süzün. Buz için torbalara veya tepsilere koyun, donmaya gönderin. Sorunlu bölgeyi her gün sabah ve akşam tedavi edin.

Göz altı kırışıklıkları için masaj

Masaj, yalnızca kozmetik buz ve diğer halk ilaçları ile birlikte yapılırsa etkilidir. Mümkünse, her gün basit manipülasyonlar yapın, kursun süresi 1. 5-2 aydır.

gençleştirme için göz çevresindeki cildin kendi kendine masajı
  1. Yere ya da sert bir yatağa uzanın ve yüz kaslarınızı gevşetin. İki parmağınızı yağ veya nemlendirici ile yağlayın ve gözlerin altındaki alanın üzerine kaydırın. Burun köprüsünden tapınaklara gidin, sonra tersi. Ardından, dokulara kan akışını artırmak için kırışıklıkları tedavi etmek için dairesel bir hareket kullanın. Manipülasyonu 5 dakika boyunca gerçekleştirin, ardından yönünü değiştirin, burun köprüsünden kulak memelerine ve geriye doğru hareket edin. Masajın toplam süresi 15-20 dakikadır.
  2. Parmak uçlarınızı nemlendirici gündüz kremi ile kırışmış bölgeye sürün. Kremi yoğun bir şekilde "sürmeye" başlayın, ancak cilde sert bir şekilde vurmayın. Önemli olan, hareketlerinizin hızlı olmasıdır. Ürün tamamen emildiğinde, kırışıklıkları gidermek için kırışıklıkları sürün. Böyle bir hareket cildi nemlendirecek ve kanın intikamla dolaşımını sağlayacaktır. Masaj günde 2 defa 15 dakika yapılmalıdır.
  3. Başlangıç pozisyonu yatakta yatıyor. Yastığı çıkarın, yüz kaslarınızı gevşetin. Parmaklarınızı kırışıklıkların üzerine koyun, cilt kırışmayacak şekilde düzeltin. Gözlerinizi sıkıca kapatın, 15 saniye bekleyin, rahatlayın. Adımları 30 kez tekrarlayın. Bundan sonra cildi buz küpleriyle silin, göz çevresine dermis kremi sürün. Masajın sıklığı günde üç defadır.

Göz altı kırışıklıklarına karşı maskeler

  1. Ekmek.Bir parça beyaz ekmek alın, sıcak suda ıslatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra sıvıyı sıkın, mikrodalgada küçük bir küp tereyağı eritin ve ekmekle karıştırın. Göz altındaki bölgeye uygulayın, yarım saat bekletin. Fazlalığı mendil ile alın, soğuk suyla yıkayın ve dermisi buzla ovalayın.
  2. Süt ve maya.45 ml ısıtın. uygun bir şekilde süt veya zeytinyağı 15 gr ekleyin. kuru maya ve şişmesini bekleyin. Kütleyi sorunlu bölgenin üzerine kalın bir tabaka halinde yayın, üstüne streç film yerleştirin. Yaklaşık 40 dakika bekleyin, durulayın, kırışık önleyici serum ile cildi yağlayın.
  3. Yulaf kabuğu çıkarılmış tane.Orta öğütülmüş yulaf ezmesini sıcak sütle eritin, şişene kadar bekleyin ve fazla sıvıyı sıkın. Birkaç damla sardunya eteri ekleyin, karıştırın, maske yapın. En az yarım saat bekletin, ardından cildi yıkayın ve buzla silin.
  4. Muz.Bir karıştırıcıda doğrayın veya bir çatalla yarım muzu ezin. Tereyağını su banyosunda eritin, malzemeleri eşit oranlarda karıştırın. Kompozisyonu gözlerin altındaki alana kalın bir tabaka ile uygulayın, gazlı bezle örtün. Maskeyi en az 30 dakika bekletin, fazlasını bir peçete ile alın, buzlu suyla yıkayın.
  5. Krema ve patates.Yıkanmış patates yumrularını kabuğu ile birlikte rendeleyin veya kıyın. Kalın bir kütle elde etmek için yağ içeriği% 20 veya daha fazla olan krema dökün. Karışımı kırışık olan bölgeye uygulayın, gazlı bezle veya streç filmle sabitleyin, bir saatin üçte birini bekletin.
  6. Ekşi krema.İki adet olgun kayısı alın, çekirdeklerini çıkarın, meyveleri çatalla ezin veya blenderden geçirin. Yulaf lapasını yağlı ekşi krema ile çözün, 5 g ekleyin. jelatin, 20 dakika oda sıcaklığında bırakın. Belirtilen sürenin sonunda karışımı göz altındaki alana dağıtın, yarım saat sonra durulayın.
  7. Doğal yağlar.Bir veya daha fazla doğal yağın düzenli kullanımı kırışıklıklardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bunlar dulavratotu, hint, deniz topalak, mısır, keten tohumu, badem, sebze ve zeytin içerir. Karışımı cilde sürün, 2 saat bekletin. Bundan sonra, emilmemiş olanı kuru mendil ile çıkarın.
  8. Aloe Vera.Cildi günlük olarak göz çevresine sürmek için aloe vera özünü kullanın. Etli gövdeyi seçmeye çalışın, dilerseniz yulaf lapasına çevirip sorunlu bölgelere maske şeklinde uygulayabilirsiniz. Aloe epidermisin tedavi süresi 15 dakikadır.
  9. A, E VitaminleriEczane, farklı gruplardan vitaminler içeren ampuller satıyor, bir parça A ve E vitamini satın almanız gerekecek. Bunları birbirine bağlayın, düzenli olarak cilde uygulayın, sorunlu bölgeye masaj yapın. 3 saat sonra, emilmemiş fazlalığı kozmetik bir süngerle temizleyin, durulamayın.

Önleyici eylemler

göz çevresindeki kırışıklıkların görünümünü önlemek için masaj
  1. Gözlerinizi zararlı etkilerden korumayı alışkanlık haline getirin. Bilgisayarda çok çalışıyorsanız, bir gözlükçü veya eczaneden özel gözlük satın alın. Solaryum ziyaretleri ve sık sık güneşe maruz kalma da benzer bir durumdur. Daima güneş gözlüğü takın, gözlerinizi kısmanıza izin vermezler.
  2. Günde tüketilen yeterli miktarda sıvının vücuda girdiğinden emin olun. Yaz aylarında yaklaşık 2, 7 litre içilir. temiz su, kışın - en az 2, 2 litre. Aynı zamanda vücut çay, meyve suyu, meyve içeceği ve diğer su içeceklerini algılamaz. Kahveyi atlayın veya sütle iç, alkol ve gazlı kokteylleri hariç tutun.
  3. Daha önce de belirtildiği gibi, egzersiz, hücrelerin oksijenle doyurulmasının bir sonucu olarak kanın lenf içine akışını hızlandırır. Bir spor salonuna katılın veya her gün yarım saat koşun. Dans, Pilates, yoga ve daha fazlası hakkında bir deneme dersi alın. Temiz havada daha sık yürüyün.
  4. Modern bir insan için stres yaygın bir şeydir. Parasızlık, ailede ve işte sorunlar, sinir krizine neden olur. Psiko-duygusal geçmişinize iyi bakın, olumsuzlukla başa çıkmanın yollarını arayın. Bitki banyosu yapın, kitap okuyun ve yatıştırıcı müzik dinleyin. Zen'e ulaşın, depresyona girmeyin.
  5. Diyetinizden abur cubur yiyecekleri çıkarın. Tuzlu, tütsülenmiş, salamura, yağlı, baharatlı, kızartılmış yiyecekleri içerir. Ev yapımı konserve yiyeceklerden, tatlı kompostolardan, fast food'dan vazgeçin. Yukarıdaki liste hiç yararlı değildir, bu tür yiyecekler kan damarlarını tıkar ve kan dolaşımını yavaşlatır.

"Botex" in tanıtımına veya mesothreads kullanımına başvurmadan, göz altındaki kırışıklıklardan kendi başınıza kurtulabilirsiniz. Entegre bir yaklaşımı gözlemleyin, sorunlu bölgeye günlük masaj yapın, dermisi kozmetik buzla silin, maske hazırlamak için tembel olmayın. Diyetinizi normalleştirin, stresle başa çıkın, kötü alışkanlıklardan vazgeçin.